For noen uker siden ønsket barna seg pølser til middag. Mia hadde vært syk i nesten en uke så da ble det vanlige pølser. Det er ikke noe vi spiser ofte så en gang i blant går det greit. Vanlige pølsebrød er ikke noe jeg serverer. Bare luft og sukker.
Jeg laget pølsebrød av frokostrundstykkene jeg fant på LCHF-bloggen. En blogg jeg får masse inspirasjon fra. Det ble gode og veldig mettende grove pølsebrød. Man kan også snitte de og bruke de og fylle med ost og skinke. Oppskriften gir 8-10 pølsebrød.
oppskrift:
1 dl sesamfrø
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl kruskakli
0,3 dl linfrø
2 dl revet ost
4 egg
1 ss fiberhusk
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
Mal sesamfrø og solsikkekjerner i en kjøkkenmaskin eller blender. Pass på å male frøene så fint som mulig. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og osten i en bolle.
Visp sammen eggene og bland sammen med det tørre. La røra stå i noen minutter å tykne. Form røra til passe store pølsebrød. Det er lettere å forme brødene med litt vann på hendene.
Stek pølsebrødene på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøles litt før man skjærer et snitt til pølsene.
du er genial 😀
Søta 😀 Takk det samme må jeg si til deg 😀
Det der så jo faktisk godt ut! Pølsebrød er noe av det jeg har slitt med lenge, har aldri skjønt hvorfor de skal putte så mye sukker i dem (hater søtt brød sammen med salte ting!). Håper å finne noen gode pølser, Line (lilalife) har anbefalt Idsøe sine. Selv har jeg brukt vossakorv i det siste, fordi jeg liker den grove typen. Rart at det skal være så vanskelig å lage pølser med høy kjøttprosent!
Helt enig! Jeg kjøper middagspølser med lite karbo i Sverige. Vossakorv og dampepølse er kjempe godt. Skulle ønske det hadde vært lettere å få tak i tynnepølser med lite karbo!
Jippi, nå kan jeg lage mine egne pølsebrød! 😀 Du er fantastisk!
Tusen takk 😀 Håper du liker de!
Det var utrolig kult!
Nå har vi aldri pølser her hjemme egentlig, men kanskje jeg skulle prøvd det en dag 🙂
Veldig kreativt og bra ihvertfall!
Takk takk! De kan jo brukes som baguetter også 😀
Ej hvor er det godt gået. Du er simpelthen så fantastisk kreativ. Jeg glæder mig vildt til at prøve dem. Mine piger elsker hot dogs, men jeg kan ikke få mig selv til at købe de hvide pølsebrød. Du er for god:-))
Krammer Charlotte
ååå tusen takk Charlotte 😀 Og tusen takk for linken på facebook!! Mange klemmer tilbake!!!
Så SMART Janicke! Så kreativ du er!
Tusen takk Frida! Du er jo kreativ selv også da!
Jeg er svært imponert, Janicke! Flott oppskrift!
Takk takk Cecilie 😀
For ei flott oppskrift! har laget hamburgerbrød, men ikke pølsebrød, denne skal jeg hente fram til sommer’n! 🙂
Tusen takk for tips, disse må jeg prøve meg på 🙂
Mmm, dette så herlig ut! Så fint du hadde skrevet hos meg i går, ble så god og varm i hjertet mitt. Klem fra Anette 🙂
Takk Anette! Det var en veldig bra inlegg 😀 Stor klem tilbake!
Så flink du er! Disse brødene må helt klart prøves 🙂
Tusen takk 😀 Gode og mettende!
Fantastisk! Tusen takk for oppskriften! Disse skal testes ut :- )
Bare koselig 😀
Vil bare tipse om at Rema 1000 har noen pølser med 0,5-1 gram karbo. Det er 3 typer: Bratwurst, Italian Chicken Sausage og Spicy Chicken Sausage.
Takk for tips 😀 Jeg har flyttet bloggen til http://sunnfamilie.net/