Solsikkebriks med oregano!

Solsikkebriks uten meieriprodukter fant jeg hos Line på bloggen Lilalife. Jeg må si at dette er det beste lavkarbobrødet jeg har spist. Drømte om det i natt 😀 Jeg forandret litt på oppskriften etter hva jeg hadde og tilsatte oregano. Dette var et nydelig brød til suppe eller med masse godt pålegg.

Oppskrift:

7 egg
1 boks kokosmelk
170g malte solsikkekjerner
110g malte sesamfrø
50 g kokosmel
3 ss fiberhusk
3 ts bakepulver
1 pose (5 g) oregano
litt salt

Sett ovnen på 175 grader. Mal frøene i en foddprosessor. Rør sammen egg og kokosmelk i en bolle og tilsett alt det tørre. Bland godt. Fordel røren ut på en bakepapirkledd bakeplate og strø noen hele frø på toppe. Stek i 20-25 minutter midt i ovnen. Følg med. Avkjøl brødet og skjær opp i ruter.

Jeg serverte brødet med meierismør til tomatsuppe m/kjøttboller. Tomatsuppeoppskriften finner du her.

Om Janicke

Janicke has a passion for keto and carnivore food and has over ten years of experience with the keto diet. She loves to help others get healthy and give people valuable information.
Dette innlegget ble publisert i Brød og merket med , , . Bokmerk permalenken.

41 svar til Solsikkebriks med oregano!

  1. ninA sier:

    Det så spennende ut 🙂

  2. Evamor sier:

    Hei, dette brødet hørtes bra ut. Jeg har akkurat begynt på lavkarbo eventyret.
    Har alt i skapet bortsett fra kokkosmel, hvor selges det?
    Har funnet mye inspirasjon på bloggen din!

    • Janicke sier:

      Hei, tusen takk for koselig kommentar! Kokosmel har jeg kjøpt på helsekost og på nettet. http://www.super-nature.no/. Jeg bruker merket Aman Prana! Supert mel til lavkarbo (4 karbo pr. 100 g)

      Det går nok ann å sløyfe det og bruke mer av frøene men da ville jeg brukt mindre kokosmelk. Kokosmelet trekker til seg mye væske.

  3. Makronella sier:

    spennende -må prøves 🙂

  4. Frida sier:

    Så spennende! Merker man kokossmaken?

  5. Uhhm, uhhm, uhhmmmmm!!! Det kunne jeg sætte tænderne i med det samme!!!

  6. hello there! fytti rakkern det nederste bildet så kjempegodt ut! jeg fikk lyst på briks med smør… NAAAAM

  7. cathy sier:

    Fikk lyst til å prøve<3
    Hvor får man tak i kokosmel?
    Stor klem

    • Janicke sier:

      Hei, såååå koselig! Du får kjøpt det på helsekosten på Down Town 😀 Dette er sinnsykt godt så dette må du bake! Stor klem tilbake ❤ ❤ ❤

  8. hannem sier:

    Har forts noen igjen av lavkarbobriksene til Sofie Hexeberg, spiste nettopp en med smør, castello og litt fiken. Det var godt. Men dette skal prøves, kanskje på torsdag, for da skal ene ungen kjøres på noen greier og vi må ha noe som er litt raskt å lage.

  9. Hege sier:

    Disse så veldig gode ut! nå skal jeg hive meg i bakinga selv dem nærmeste dagene 🙂

  10. ninA sier:

    Jeg testet disse til tomatsuppe i går, nydelig og takk for oppskrift .

    La det ut på bloggen min og linket til deg 🙂

  11. så nydelig ut. jeg må teste det brødet tror jeg, vertfall når du mener det er det beste du har smakt..:)

  12. hannem sier:

    Bakte dem idag, for vi skal ha den suppa i morgen, idag spiste vi wok. Serverte disse til middagen, og 3 av 4 likte dem, deriblant mannen min. Han hadde nok ikke vært like begeistra om han visste hvor mange egg det var i dem og at det var kokosmelk i dem. Men det man ikke veit….. 😉 Jeg syns de var kjempegode. Brukte å ha noe lignende med tsaziki til, tror det kan bli godt å ha f.eks lørdag kveld. 🙂

  13. frk.Kraft sier:

    Skal utprøves! Men jeg har aldri bakt med kokosmel, kan det erstattes med et annet mel, f.eks. kikertmel, eller har det noen egenskaper som annet mel ikke kan erstatte? Dette lurer jeg på mest på grunn av at jeg har alt for mye kikertmel og prøve å ikke handle inn så mye annet(eks.kokosmel) som kun blir brukt én gang (les:kikertmel..). 😉

    • Janicke sier:

      Jeg har aldri brukt kikertmel, men det kan sikkert brukes. Kokosmelet trekker til seg fuktighet og har lite karbohydrater.

  14. Maren sier:

    Åh, det så fantastisk godt ut! Masse godsaker i. Det må prøves ut i helgen. Takk for tips! 🙂

  15. mjuuugly sier:

    sv: Ja, det må du gjøre!

    Disse briksene har jeg lagret og må få prøvd, de ser nydelige ut!

  16. Linn sier:

    Ser nydelig ut som alltid, Janicke!
    Jeg har laget disse før, men dog med fløte. Nå skal jeg teste med kokosmelk også! 😉
    Så forresten i kommentarfeltet til Cecilie at datteren din går under navnet GojiMaya! SÅ SØTT!!!! 🙂

  17. Marita sier:

    Kverner du det helt til fint mel i foodprosessoren? Vanligvis bruker jeg stavmikserbolle, men det tar nok ikke knekken på sesamfrøene tror jeg.

    • Janicke sier:

      Jeg tar solsikkefrø og sesamfrø sammen i foodprosessoren og kverner så fint som det går. Ser at sesamfrøene ikke er helt knust men det har ikke noe å si for dette brødet. De blir godt blandet sammen med de malte solsikkefrøene 😀

  18. Mette sier:

    Flott blogg du har.
    Har prøvd ut endel av oppskriftene dine. og flere skal det bli :0))
    Disse så veldig gode ut. Skal prøves ut i helga.
    Men det står 1 boks kokkosmelk i oppskriften.
    Liten eller stor boks??
    Fant nemlig begge deler i skuffen her og ble plutselig veldig usikker.
    Ha en flotters helg :0))

  19. Anette sier:

    Hei!
    Kjempe fin og inspirerende blogg du har!!

    Hadde det vært mulig å målt hvor mye gram blir i dl. Bor p.t. utenlands og jeg har kun et dlmål… Skulle gjerne bakt briksene før vi setter kursen hjem igjen :o)

    Ha en fin dag!

    Mvh Anette

    • Janicke sier:

      Hei, tusen takk 😀

      Jeg tok en kjapp målerunde og regner med at det skal gå bra med: 3 dl malte solsikkefrø, 2 dl malte sesamfrø og 4 ss kokosmel.

      Ønsker deg en super dag også og lykke til med briksene!

  20. Cathrine sier:

    Hei…
    Gud så godt dette var 🙂
    Jeg har akkurat laget et brett nå og de var supergode litt lune…men hva tror du holbarheten er på dette…skal på påskeferie og må ha m meg ferdig laget i boks,kanskje… ???

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s