Julekake uten mel og sukker!

I går ble jeg inspirert av Line til å lage julekake. Jeg hadde ikke alt til hennes oppskrift så ble det å prøve seg fram. Konsistensen på denne julekaken ble som en saftig formkake. Det som er viktig er å avkjøle kaken og sette i kjøleskap over natten før man skjærer av den. Da får kaken «satt» seg og er fastere. Jeg brukte skoldet mandler får å få et lyst brød.

Oppskrift:

4 egg
3 dl fløte
100 g smeltet smør
100 g sukrin
100 g sesamfrø
200 g malte skoldet mandler
2 ss bakepulver
1 ss fiberhusk
1 ts malt kardemomme
1 neve gojibær (kan sløyfes)

Sett ovnen på 180 grader.
Pisk eggene lett sammen og tilsett fløte, smeltet smør og sukrin. Bland godt og tilsett resten. Hell røren i en brødform kledd med bakepapir. Stek nederst i ovnen i ca. 1 time 30 minutter.

Kaken min sank sammen på midten for jeg tok det ut og inn av ovnen og stakk i den før den var ferdig. De siste 30 min. hadde jeg bakepapir over for at det ikke skulle bli brent. Oppskriften er til en kake.

Denne kaken kan spises som den er i skiver ellers så smakte den utrolig godt med usøtet bringebær på.

Om Janicke

Janicke has a passion for keto and carnivore food and has over ten years of experience with the keto diet. She loves to help others get healthy and give people valuable information.
Dette innlegget ble publisert i Brød, Jul, kaker og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til Julekake uten mel og sukker!

 1. Marianne sier:

  Namsens, den så god ut!! Må få bakt julekake også!

  En super helg til deg også!!

 2. så fin den ble. var jo egentlig litt stilig med søkket i midten. ååå så godt det så ut med syltetøy på! hvordan var smaken?

 3. Det var godt nok en spændende julekage:-) Hvor ser den godt ud. Det er altså imponerende med alle de fantastiske retter du får lavet Janicke:-))

  • Janicke sier:

   Tusen takk Charlotte 😀 Det ble et par forsøk før jeg fikk til denne! Den er kjempe god. Kunne tenke meg å lage mange men tror ikke min kjære mann og sønn orker å male flere mandler..hehe klem

 4. Anette sier:

  Namnam, så godt dette så ut, da! Morsomt å eksprimentere litt 😉 Ha en superduper helg, klem til deg fra meg 🙂

 5. Linn sier:

  Åååh denne så jo SÅ god ut da, Janicke! Utfra bildet hadde jeg aldri gjettet at denne var low carb. Perfekt til kveldskosen i julen – MÅ prøves!!! 😀

 6. Nettisen sier:

  Så godt 🙂

 7. Sara sier:

  Denne skal bakes til jul 🙂 Mamma er en skikkelig «julebrød og kaker»- type og sliter litt med julebaksten i år, som er hennes første lavkarbojul 😉 Det er selvfølgelig jeg som har «dratt» henne med inn i denne fantastiske lavkarbo-verdenen, sammen med flere i familien! Hehe! Dette tror jeg blir midt i blinken til henne!

  • Janicke sier:

   Da må du lage denne til henne!! Blir ikke helt samme som julekake med mel og sukker, men jeg synes nesten den smakte bedre 😀 saftig og god!! Jeg hadde min mamma i tankene da jeg laget den 😀 Så bra at flere i familien din spiser lavkarbo!!

 8. Helene sier:

  Denne ser jo fantastisk god ut! Tror jeg må bake litt til jul allikevel 😉

  • Janicke sier:

   Takk!!! Den var kjempegod 😀 formkake med julesmak..nam nam. Jeg måtte hive min i fryseren ellers hadde jeg spist hele før jul 😀 hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s