Hjemmelaget julepostei!!

Hjemmelaget leverpostei er noe av det beste jeg får!! Spesielt med bacon! Har alltid trodd at det er vanskelig å lage men da tok jeg feil. Oppskriften min ble med litt julekrydder, men kan fint lages ellers i året med annet krydder også. Orginal oppskriften fant jeg hos Line som har den supre og inspirerende bloggen Lilalife. Det ble litt forandring på min oppskrift. Noe var med mening og noe med uhell. Hell i uhell for den ble veldig god. To former leverpostei er spist opp i dette huset på en halv uke. Alle elsket den!! Oppskriften er til 2 brødformer. I dag må jeg i gang med å lage en ny porsjon 😀

Oppskrift:

600 g svinelever
400 g spekk
200 g brunet baconterninger
1 liten løk
2 egg
1,5 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts nellik
1 ts allehånde

Brun bacon og sett til siden. Vask og rens lever. Kjør lever og spekk i en foodprosessor. Tilsett resten (untatt bacon) og kjør i maskinen til en jevn røre. Rør inn bacon med fett inn i røren. Fordel i ildfaste former. Jeg brukte 2 brødformer. Stek i vannbad på 180 grader i ca. 50 minutter. Steketiden er litt avhengig av hvor mye man har i formen. Stikk i posteien. Saften som tyter ut skal være blank. Avkjøl posteien i formen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Frokost, Jul, tradisjonsmat og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

20 svar til Hjemmelaget julepostei!!

  1. Line sier:

    Mine ligger fortsatt å venter i fryseren, skal nytes til jul:)

    • Janicke sier:

      hehe vi måtte jo smake og pluttselig borte. Lager en ny ladning i dag og fryser de ned 🙂 Kommer nok til å lage dette etter jul også med pepper og hvitløk…nam nam

      • Brittidettehuset:) sier:

        Nam:)
        Men du, me har slutta å slakte grisen til jul her på garden, (har i grunn slutta med gris..),kvar kan eg kjøpe svinelever og spekk?
        Bestillingsvare på kiwi kanskje??

      • Janicke sier:

        hehe..kanskje dere må begynne med gris igjen 😀 Jeg fikk tak i det i frysedisken på den lokale Spar-butikken! Regner jeg må hamstre inn for det virker som de bare har dette nå i desember.

  2. Linn sier:

    NAM! Dette så digg ut, Janicke! 🙂
    Det har jeg også lyst å lage litt nærmere jul. Men spekk og lever. Får man det i vanlige matbutikker?

    • Janicke sier:

      Jeg tror butikker tar dette inn til jul. Fant det i frysedisken på Spar-butikken her på Tjøme. Regner med at det ikke er så vanskelig å få tak i desember 🙂

  3. Marianne sier:

    Denne så deilig ut! Det bugner av fristende juleoppskrifter rundt forbi nå! Prøvde forresten chokopopsen din i barnebursdag her, det ble en hit 🙂

    En strålende dag til deg også!

    • Janicke sier:

      Ja og jeg har lyst til å lage alt til jul, men det strekker nok ikke tiden til! Så bra at chokopopsene ble populære!! Grattis med tulla di 😀 Stas med bursdag. Takk takk!!

  4. Silje Silje sier:

    Selv om jeg er veggis og ikke spiser leverpostei så liker jeg slike innlegg der man har laget maten fra bunnen av – da vet man hva det er man spiser! Leverpostei er liksom en ting man bare spiser uten å kanskje tenkte skikkelig over hva det er laget av. Hipp hurra for å vite hvor maten kommer fra! 🙂

    sv: Ja du må skaffe deg en sånn, den er utrolig kjekk!

    • Janicke sier:

      Ja, helt enig og når man leser på leverposteipakkene har de mye rart i de fleste. Deilig å vite hva man spiser om det er med kjøtt eller om det er vegetarmat 😀

  5. Gry sier:

    Dette så utrolig godt ut! Svigermor pleier å lage leverpostei året rundt, sist bestilte hun spekk på Meny vet jeg.
    Kanskje jeg må prøve meg på denne 🙂

    • Janicke sier:

      Takk for tips!! Da skal jeg spørre på Spar og Meny om det er mulig å bestille ellers i året. Har lyst til å ha andre ting enn spekk i fryseren i jula 😀

      Mia var helt gal etter denne!! Spiste skiver av leverposteien i hele går..hehe

  6. jeg har faktisk aldri smakt ekte leverpostei!

  7. Frida sier:

    Åh! Hjemmelaget leverpostei er best i verden! Nå ble jeg sulten igjen. Og det til tross for at jeg akkurat har spist middag.

  8. Sara sier:

    Fant disse ingrediensene på nærbutikken idag, HURRA! 😉 Nå blir det både hjemmelaget leverpostei, makrell i tomat og forhåpentligvis tomatsild til jul. Perfect! 🙂

    • Janicke sier:

      Sååå bra!!! Hjemmelaget pålegg er super godt!!

      • Sara sier:

        DA står de i ovnen! Var mye enklere å lage enn jeg trodde.. Dette skal absolutt gjøres flere ganger! 🙂 Hvordan gjør du det med frysingen? Legger du de i vanlige fryseposer? I mindre biter, kanskje?

      • Janicke sier:

        Jeg også ble overrasket over hvor enkelt det var 😀 Jeg har ikke fått fryst noen enda 🙂 Først tenkte jeg å dele opp, men alle elsket posteien så tror jeg fryser de hele i formen i poser. De fikk bein å gå på her og vi blir mange i jula.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s