Makrell i tomat!

Jeg elsker makrell i tomat og det er så kjedelig at det er så mye sukker i de ferdige boksene. Fikk idèen til å lage min egen av Lena Beatrice. Hennes oppskrift finner du her. Jeg lagde min egen verson og barna hadde det med på skolen i en liten boks. Mia synes den var bedre enn den man kjøper og da er jeg strålende fornøyd. Min makrell i tomat er best dagen etter når smakene har blandet seg litt.

Oppskrift:

1 boks hakkede tomater
1 pk peppermakrell (2 fileter)
1 ss eddik 7%
1 ss sukrin
2 ss olivenolje

Kok tomatene i ca. 30 minutter uten lokk slik at det blir en tykk saus. Smak til med eddik og sukrin. Avkjøl sausen og rør inn oljen. Del opp peppermakrellen i mindre biter og bland sammen med den avkjølte tomatsausen. Sett i kjøleskap.

Om Janicke

Janicke has a passion for keto and carnivore food and has over ten years of experience with the keto diet. She loves to help others get healthy and give people valuable information.
Dette innlegget ble publisert i Fisk, Frokost og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

25 svar til Makrell i tomat!

 1. Helene sier:

  Ah, dette må jeg prøve å lage en dag 🙂

 2. sundforsjov sier:

  God ide! Det må da prøves en dag, hvor der er lidt ekstra tid i køkkenet. Du er fantastisk til at finde på nye opskrifter:-)))
  KH Charlotte

 3. Anita sier:

  Nam, jeg elsker makrell i tomat, en av få ting jeg savner i kosten:) Takk for oppskrift!

 4. Elisabeth sier:

  Nå skal jeg ut og kjøpe makrell:) Vanligvis smaker jo makrell i tomat «tran» etter et par timer i kjøleskapet, så det blir spennene å prøve din variant som tydeligvis holder litt.

 5. Marianne sier:

  Så lurt!! Jeg har bare smørt litt tomatpure på peppermakrellen, men dette så mye mye bedre ut 🙂

 6. Frida sier:

  Mmm! Oppskriften er lagret! Makrell i tomat er godt! Gjerne med majones og agurk på toppen.

 7. Hege sier:

  Sv: ja, jeg synes den boka er veldig fin. Hvis jeg er tom for ideer, bare blar jeg litt i den.

  Denne makrellen så veldig god ut, hvis du noen gang har lyst å komme å lage mat til meg, så er det helt i orden! ^^ ha en fin dag!

 8. nina sier:

  Så spennende 🙂 Makrell i tomat er kjempe godt, kanskje jeg skal prøve oppskriften din jeg også 😀 Takk for tips

 9. Så flink du er, Janicke! Ønsker deg en strålende fredagskveld 🙂

 10. KRISTIN sier:

  Hva du kan..jeg er helt imponert!

 11. Sara sier:

  Tuusen hjertlig for oppskrift, denne skal absolutt prøves 🙂 Har lenge tenkt å lage makrell i tomat, men utsatt det hele tiden pga jeg ikke fant en tomatpuré med lavt nok karboinnhold. Å bruke hakkede tomater er jo genialt 🙂
  Du kan ikke tilfeldigvis tenke deg til en oppskrift til tomatsild også? Det er denne søtningen som lager trøbbel. Av det jeg har lest har sukrin blitt testet, men ikke fungert. Kanskje stevia? Eller har du forslag? 🙂

  • Janicke sier:

   Bare koselig:-) Jeg har brukt sukrin i sursild og det funker bra. Har tenkt å lage tomatsild med sukrin til jul. Det jeg har merket at det blir best resultat hvis man reduserer sukrinmengden i forhold til sukker i vanlig oppskrift. Jeg orker ikke å spise mat som er veldig søtt lenger. Skal teste ut og legge oppskrift på bloggen snart. Stevia har jeg hatt best resultet i smoothies, har litt problemer med dosering men det funker helt sikkert…men bruke veldig veldig lite.

 12. katarina sier:

  hei janicke!
  denne oppskriften skal jeg jammen meg prøve! bare lurer på hva slags makrell du bruker? kjøper du dem fra kjøledisken i pakninger? hvor mye bruker du ca?(gram). og tror du jeg kan bruke epple eddik fra heinz istedet for vanlig eddik?har bare det i huset. den har 5% istedet for 7%.

  takk!

  • Janicke sier:

   Hei! Jeg bruker peppermakrell i kjøledisken. Tror det er ca. 80 gr…husker ikke helt. Jeg har brukt fiskemannen og makrell fra det gode hav. Begge pakningene innholdt 2 fileter. Epple eddik funker helt bra. Kanskje bruke 2 ss?? smak deg fram til du liker smaken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s