Lavkarbo «grovbrød»!

Jeg fikk et tips fra Merete om at majones ikke burde varmes så jeg har endret på oppskriften. Bakte med seterrømme i går og det ble veldig saftig og godt:-)

Torsdag bakte jeg et deilig brød. Jeg fant oppskriften på den inspirerende bloggen Lilalife. Et nydelig enkelt brød som falt i smak hos barna også. Sander var happy for nå kunne han også bruke toastjernet i kantina på skolen. Jeg ristet det til lunsj. Ikke for å få det sprøtt, men elsker smeltet meierismør på skiven. Så nå er brødristeren funnet fram igjen etter å ha vært stuet bort i over 1 år. Jeg forandret litt på orginal oppskriften.

Oppskrift:

2 dl seterrømme
7 egg
½ ss salt
100 g kruska kli
100 g linfrø
200 g solsikkefrø

Bland rømme og egg godt sammen. Tilsett alt det tørre. Hell blandingen i en bakepapirkledd form. Stekes i ca. 2 timer på 190 grader på nederste rille. Mitt brød var ferdig etter 1 time 45 minutter så skjekk tiden.

Halve brødet var spist opp da jeg tok bildet

Fredagens enkle og kjempe gode lunsj

Dette innlegget ble publisert i Brød, Lunsj, Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

17 svar til Lavkarbo «grovbrød»!

 1. KRISTIN sier:

  Dett ser altfor godt ut..værre en sjokolade i skapet for meg er grovt brød med ost!

 2. aldri hørt om maiones i brød! det så i alle fall kjempe grovt og godt ut! 😀

 3. My sier:

  Dette skal jeg også prøve. Ser kjempegodt ut. Jeg forsøkte pizzabunnen din i går med mandelbunn. Tror jeg lagde deigen litt for tørr da den ikke ble så klissete som den vel burde. Kunne sikkert tatt et egg til i. Pizzaen ble kjempegod men der som bunnen ble litt for tykk ble det liksom en ettersmak som minnet litt om marsipan…he he. Marsipan er kjempegodt men ikke sammen med tomatsaus, skinke og ost:) Skal forsøke å lage den igjen og passe på at deigen blir litt løsere.

  Forsøkte også gele og vaniljesaus…….NAAAAAAMMMM. Vært litt skeptisk til sukrin smaken før men dette var snadder. NYDELIG.

  Hadde en merkelig episode med Sukrin første gang jeg smakte det. Synes det veldig søtt og jeg følte meg nesten kald i munnen. Så plutselig begynte det å «sprake» i den ene blumben jeg har i en jeksel. Tok ikke mye Sukrin men ville bare smake litt for å kjenne hvor søtt det var. Jeg hadde nok en sprekk i den plumben og det reagerte veldig på sukrin. Går fint når jeg blander det med andre ting.’

  Jeg har Stevia «sukker» i hus men jeg vet ikke hvordan blandlingsforholdene sammenlignet med sukrin er. Mener å ha lest et sted at det er 35 % søtere en vanlig sukker og man kjenner at det er ekstremt søtt. Har du erfaring med dette?
  Ønsker deg en fortsatt super helg:)

  • Pizzadeigen skal være veldig klissete..håper det går bedre neste gang. Så bra at gelen og vaniljesausen gikk bra 🙂 Tenkte på deg i sted og lurte på om dere likte det. Nå ble jeg glad. Takk for oppdatering. Helt enig at sukrin har en rar smak alene, men supert i kaker og andre ting.

   Jeg bruker stevia mest i bringebærsmoothies og syltetøy. Prøvde meg på en kake her om dagen men tok for mye stevia og det ble en veldig ekkel søtsmak. Skal prøve igjen med mye mindre. Så en oppskrift der det stod 2 dl sukrin eller 1 1/2 ts stevia så stevia er veeeeeldig søtt. Lett å ta for mye. Det jeg liker med sukrin er at det oppfører seg som sukker når man baker f.eks. kaker der man skal piske egg og sukker til eggedosis. Dette er umulig med stevia pga. mengden. Legger ut oppskrift med stevia om jeg får det til 🙂

   En fortsatt super helg til deg også 😀

 4. mjuuugly sier:

  Wow, ja dette brødet ser lekkert ut. Denne oppskriften må jeg ha på lager!

  sv: Huff, det er ikke bare, bare når man går tom. Jeg er per dags dato tom for kakaofett(!), kanskje ikke så rart? hehe, men heldigvis er den bare noen dager unna 🙂

  Ha en super lørdagskveld 🙂

 5. My sier:

  Lavkarbo brødet står i ovnen, grateng med skinke og bacon venter på ledig ovn. Tiramisukulene har fått sjokoladetrekk….
  Husbonden er på tur hjem etter dagens elgjakt.
  Vi skal kose oss med grateng og salat. Gele og vaniljesaus til dessert, men da må han forte seg så det blir igjen vaniljesaus……den var GOD!
  Nybegynner som jeg er …..hva er kakaofett (skjønner jo at det er fettet fra kakaobønner), hvor får man kjøpt det og hva bruker man det til??

 6. My sier:

  Lite tur inn på bloggen til mjuuugly og jeg fikk svaret…mmm. Mye godt der også da. Dere er så flinke jenter!!!!

 7. Tone sier:

  Ååå, du må legge ut oppskriften hvis du får til noe godt av lakris! Jeg elsker lakris!
  Jeg tror kanskje jeg tok litt mye lakrispulver, for jeg ble utrolig dårlig i magen (spiste litt mer enn en, hehe). Men sønnen min kastet opp natt til søndag, så det kan jo selvsagt ha vært noe som gikk også?

 8. juppjupp@blogg.no sier:

  Takk for hilsen på min blogg, hopper innom og finner masse lavkarbo stoff…me like:O)
  Kommer GARANTERT tilbake:O))

  kozkoz

 9. hannem sier:

  Bakte sånt brød etter Lines oppskrift, men hadde det i 2 former og de ble litt flate. Neste gang skal alt i samme forma, så kan heller oppskrifta dobles. Ungene likte det kjempegodt, og den ene av dem er ikke spesielt glad i brød, for å si det sånn. Godt å kunne spise litt pålegg med brød under igjen. Kjøpte en kjempegod salami her om dagen, har også spist jædersylte (lenge siden sist..) og egg.

  • Det må nok i samme forma! I dag kom et nytt ut av ovnen..byttet ut cottage cheese med 2 dl seterrømme…mmm + tilsatte 2 ts bakepulver. Ble litt høyere og veldig godt. Så i morgen blir det brød med smør og fløteost på 🙂 jædersylte er yammi på skiva:-) Ungene her også elsket brødet 🙂

 10. Merete sier:

  Oj! Så bra blogg, med masse inspirasjon! Jeg er ernæringsfysiolog, men tro ikke at vi lærte en eneste ting om lavkarbo på studiet… Så det er fantastisk å finne masse nye oppskrifter på blogger rundt omkring. Hvis du trykker på «mat» på min blogg, har jeg lagt ut en del oppskrifter/tips/tanker, men jeg skriver om mye annet også. Jeg kommer garantert tilbake hit – har lagt deg som favoritt. 🙂

  PS: Hvis det er vanlig majones du har brukt, så er det sabla mye omega-6 i den, som for det første ikke tåler oppvarming, og for det andre gjør masse ugang i kroppen…

  • Tusen takk for koselig tilbakemelding:-) Skal sjekke ut bloggen din!!!

   Det med majones har jeg ikke tenkt på. Bruker Hellmans. Skal endre oppskriften til seterømme for det ble enda bedre. Setter stor pris på tipset:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s